Honosítás

Rengeteg kérdés merül fel bennünk, ha azon gondolkodunk, hogy külföldről importált jó állapotú autót szeretnénk venni. Tőlünk mindent megtudhat és ha döntött, akkor az első lépésektől a kulcsrakész állapotig végig kísérheti kiszemeltje útját.

Miért éri meg?
Kezdjük az árral. Mint tudjuk a legtöbb külföldi országban meglehetősen jobb a helyzet, az emberek gyakrabban cserélik autóikat, így kint kisebb az értéke egy adott márka adott típusának a hazai viszonylathoz képest. Ez számunkra azért jó hír, mert így a magyarországi forgalomba helyezéssel egy itthoni autóhoz képest ugyanazért az árért (sok esetben még olcsóbban is) egy több tekintetben is jobb gépjárműhöz jutunk.
Ép állapotú beltér, feszes futómű, valós kevés kilométer, törésmentes karosszéria, legtöbb esetben vezetett szervizkönyv és még sorolhatnám.
Kinti kapcsolataink révén nem egyszer előfordul, hogy 5 év garanciával veszünk át egy személygépjárművet.

Hogyan?
Teljes körű szolgáltatásunk a következőképpen néz ki.
1. lépés: Kapcsolatfelvétel. Egyeztetés útján megbeszéljük Önnel, hogy mi az adott költségkeret és mik azok az Ön számára megnyerő típusok, amit szeretne, majd ezt követően megosztjuk Önnel a tapasztalatainkat ezzel is segítve Önt a választásban.

2. lépés: Megkezdjük a munkát. Felhívunk néhány kinti partnert, végig nézzük több oldal összes hirdetését és felkutatjuk a lehető legtöbb olyan autót, ami szóba jöhet. Ezután az Ön segítségével kiválasztunk 3-5 darab olyan járművet, ami elnyeri az Ön tetszését. Ha ez megvan letelefonáljuk a vételi szándékot, az autó állapotát, felszereltségét, hibáit és mindent, amit tudni lehet róla. Mindezt komoly szakmai hozzáértéssel és anyanyelvi szintű nyelvtudással tesszük meg.

3. lépés: Összeállítjuk a túrát. Előzetes előkészületek után, elindulunk gépjárművéért. Csapatunk egy magasszintű szakmai nyelvtudással rendelkező kollegából és egytöbb éves tapasztalattal rendelkező autószerelőből áll, hogy a helyszínen mind a motorteret, a futóműalkatrészeket, karosszériát, beltéri extrákat és a felszereltség elemeinek a működőképességét is megvizsgálja. Miután mindent átnéztek és nyugtáztak megcsörren a telefonja. Ön mindent számításba vetve meghozza a döntést.
Ha nem felel meg, nem gond, mert minden esetben több autót megtekintő kört állítunk össze, hogy mindenképp találjunk az Ön számára megnyerőt.

4. lépés: Import. Az autót kétféleképpen szoktuk Magyarországra eljuttatni. Céges P-rendszámot alkalmazva hazahozzuk, vagy egy autómentőnk segítségével hazafuvarozzuk. Az utóbbi többe kerül és kissé időigényes.
Fontos, hogy mindkét esetben felelősséget vállalunk az út során bekövetkezhető károkért.

5. lépés: Honosítás. Gépjárművét egyenesen az NKH-hoz szállítjuk, ahol kollegánk már várni fogja. Az esetek nagyrészében a forgalomba helyezési eljárást 1 nap alatt lebonyolítja, így megszabadítva Önt a papírozás hosszú és keserves folyamatától.

6. lépés: Átadás. Miután értesít minket a kollega, átvesszük az autót friss forgalmival, biztosítással és új rendszámmal. Amint ez megtörtént az Ön által kívánt időpontra és helyszínre szállítjuk. Legtöbbször házhoz visszük ügyfeleinknek az álomautót. Igény esetén a rutinszervízt elvégezzük átadás előtt (olaj, szűrők, szíjak, esetleg fékek cseréje)

 

Mennyibe kerül?
A mi munkadíjunk minden esetben fix 50.000 Forint. Ezen felül minden költség a megrendelőt illeti, amelyet pontos elszámolás útján rendezünk Önnel,

Leegyszerűsítve tehát a felmerülő költségek a következők:

 • Gépjármű ára forintban vagy euróban (az esetleges váltást igény szerint intézzük)
 • Teljes útiköltség:
  • gyűjtő autó üzemanyaga oda-vissza
  • magyarországi és kinti autópályamatricák
  • P-rendszám díja (bejelentés)
 • Honosítási költségek:
  • Eredetvizsga
  • KPM vizsga
  • Regisztrációs adó
  • Vagyonszerzési illeték
  • Adminisztrációs díj
  • Új forgalmi díja
  • Törzskönyv illetéke
  • Új rendszám illetéke